nega kože, piling

Priprava kože in nega po postopku kemičnega pilinga

Priprava kože na postopek kemičnega pilinga je ključnega pomena, saj tako zagotovimo enakomeren prodor sestavin in pilinga v kožo, zmanjša se možnost komplikacij in stranskih učinkov, s pripravo lahko ugotovimo morebitno intoleranco na kisline ter se tako izognemo možnosti alergije ali nepredvidljivih  reakcij kože.

Dermaceutic svetuje, da pripravljate kožo na postopek vsaj 14 dni pred postopkom z Dermaceutic Foamer 15 ali s katero izmed nočnih krem z vsebnostjo glikolne kisline.

DERMACEUTIC FOAMER 15 je čistilna pena z dvojnim delovanjem. Čistilna pena in piling hkrati. Vsebuje 15% glikolne kisline s katero odstranimo nečistočo, loj in odmrle celice na povrhnjici kože. Kožo pripravi na nadaljnjo nego in jo naredi svilnato gladko. Brez parabenov in parfumov.

Uporaba: Manjšo količino nanesete na suh obraz in pustite delovati 2 minuti, nato sperite z vodo. Uporabite jo 1 x na dan.

Izbira primerne kreme po postopku kemičnega pilinga je še kako pomembna. Pri Dermaceuticu imamo prav posebno linijo produktov, ki jo priporočamo po postopku kemičnega pilinga.  Te kreme so namenjene pomirjanju rdečice, srbečice, lajšanju zategovanja kože ter obvezni visoki UV zaščiti kože po pilingu.

DERMACEUTIC K CEUTIC- 30ml (UVA/UVB – SPF 50)

K Ceutic krema pospešuje obnovo povrhnjice po estetskih postopkih, zmanjšuje pordelost, koži daje nujno potrebne hranljive snovi in zagotavlja popolno zaščito pred soncem UVA/UVB SPF 50. Ta napredna formula pomaga koži ohranjati vlago ter optimizira čas okrevanja po estetskem postopku. K kompleks kožo pomirja in deluje protivnetno. Glikoprotein kožo regenerira, vitamin C in E delujeta proti staranju. Brez parabenov in brez parfumov.

Uporaba: Nanesemo na očiščen obraz zjutraj in/ali zvečer. Lahko nanesemo okrog oči. Uporabljamo jo vsaj 10-15 dni po postopku.

PANTHENOL CEUTIC – izjemno pomirjevalno mazilo, priporočljiv po močnih estetskih postopkih.

Je pravo SOS mazilo za občutljivo, iritirano kožo. 5% pantenol in 1% bisabolol kožo obnavljata in takoj pomirita, vitamin E deluje antioksidativno,  karitejevo maslo in čebelji vosek pa kožo izdatno nahranita. Panthenol Ceutic je še posebej primeren za občutljive, suhe in zelo suhe kože ter odličen v mrzlih zimskih dneh. Uporabimo jo lahko za rdečice, srbečice, razpoke, manjše vreznine, opekline…

Uporaba: Uporabimo kadarkoli želimo kožo pomiriti ali nahraniti. Uporabimo lahko zjutraj in zvečer. Posebej primeren je za uporabo v zimskem času za zaščito suhe, zelo tanke in kuperozne kože pred mrazom, pomiritev nosne rdečice med prehladi, za razpokane ustnice, za zelo suho kožo okrog oči…

Obe kremi sta primerni za uporabo po estetskih postopkih, kemičnem pilingu, laserskih postopkih, tetovažah, permanentnem make upu, microneedlingu.