Prihodnost krioterapije: Varna. Preprosta. Natančna. Učinkovita.
Odstranjevanje benignih kožnih lezij ni bilo še nikoli tako enostavno in dostopno.

Accurett in Cryopen sta najsodobnejša profesionalna aparata za zamrzovanje ali krioterapijo in omogočata hitro, varno in neboleče odstranjevanje neželenih površinskih lezij kot so: fibromi, pigmentacije, bradavice, mehkužke, keratoze, kurja očesa… Zasnovana sta za profesionalno uporabo v lepotnih, dermatoloških in medicinskih centrih.

Glavne prednosti pred drugimi postopki:

  • Postopek traja veliko manj časa, od 5 sekund do maksimalno 120 sekund.
  • Postopek je brez bolečin, zato anestezija ni potrebna.
  • Je eden najbolj varnih postopkov odstranjevanja benignih kožnih lezij na trgu.
  • Uporablja se pri odstranjevanju skoraj vseh benignih kožnih lezij.

Accurett in Cryopen  je zasnovala in razvila belgijska družba H&O Equipments in jih distribuira po celem svetu.

Izvajalec postopka preprosto nameri konico aplikatorja na lezijo in pritisne stikalo. Moč mraza obravnava vsako nenormalno tkivo, ne da bi pri tem motil ali poškodoval normalno tkivo.

Rezultati so izjemni in so običajno opazni v 1 do 6 tednih:

Za vse površinske kožne nepravilnosti.
Accurett je idealna, enostavna za uporabo, a visoko zmogljiva naprava za manjše ali
površinske benigne lezije, kot so fibromi,  starostne pege, pigmentne lise in površinske virusne bradavice.
Za razliko od naših drugih modelov Accurett uporablja kartuše z ogljikovim dioksidom (CO2). To zagotavlja “mehko zamrzovanje”
– površinski tretma in je primeren za zamrznitev površinskih lezij s hitrejšim celjenjem. Ta postopek je reguliran pod kozmetično direktivo.

Najsodobnejši postopek zamrzovanja ali krioterapije za neboleče in varno odstranjevanje neželenih, površinskih, benignih nepravilnosti kože, kot so: fibromi, solarni lentigo, bradavice, kurja očesa, keratoze, hemangiomi, pigmentni madeži…

Postopek se izvaja z aplikacijo dušikovega oksida na lezijo.

Priložena sta 2 aplikatorja:
Modro/rdeč 1-3 mm aplikator
Bel/rdeč aplikator 2-6 mm

CryoPen XP je visoko zmogljiv model, primeren za intenzivno in raznoliko uporabo v medicini. Posebej namenjen je za uporabo v oftalmologiji, dermatologiji, ginekologiji, splošnim zdravnikom, pediatrom.  Zahvaljujoč izjemno natančnim aplikatorjem,
porabi manj dušika in tako podaljša uporabo dušikove kartuše.

CryoPen XP vsebuje široko paleto aplikatorjev in nastavitevih moči.

Accurett vključuje uporabo plina ogljikovega dioksida, Cryopen pa dušikovega oksida, izpuščenega pod pritiskom na kožo. Plin dovajamo v aparat s pomočjo sterilnih kartuš. Namen je ustvariti toplotni šok na tretiranem območju, kar povzroči hiter padec temperature. Padec temperature ima učinek kristalizacije tekočine ciljnih celic in jih pretvarja v ledene delce, kar povzroči uničenje kožnih lezij.

Običajno zamrzovanje traja 2-10 sekund za manjše, površinske lezije. Za večje lezije od 20 do 45 sekund.

Za zamrzovanje benignih kožnih lezij s Cryopen ali Accurett lahko uporabimo običajno tehniko, ki se imenuje zamrznjeno-odmrznjeno zamrzovanje, saj po prvi zamrznitvi odtalite zamrznjeno lezijo in jo ponovno zamrznite.

Med prvo in drugo zamrznitvijo naj ne bo več kot 30s. S to tehniko bo tretiranje določenih lezij najbolj učinkovito.

Postopek z ACCURETT

CryoPen

TRAJANJE POSTOPKA:

Trajanje postopka tretirane lezije je pogosto odvisno od velikosti in narave lezije. Vendar pa za normalno, površno, benigno lezijo traja postopek le od 2 do 10 sekund. Rezultati so običajno opazni v 1 do 6 tednih.

2-4 tedne po postopku se običajno priporoči ponovni obisk za oceno odziva na postopek ter da lahko ugotovimo, ali obstaja potreba po dodatnem postopku, da bi v celoti odstranili morebitne preostale lezije ali dele lezije. V večini primerov je eno tretiranje dovolj. Za majhne in enostavne lezije ni potrebno spremljanje oziroma ponovni pregled stranke..

Če pa je lezija preveč obstojna in se po prvem tretiranju ne odpravi, se lahko izvede naslednji postopek. Drugi postopek se opravi v 1 do 4 tednih od prvega postopka.

Imate podjetje, ki se ukvarja s profesionalnimi lepotno-estetskimi postopki? Vas zanima več o CryoPen-u ali Accurett-u?

Veseli bomo vašega klica in vam z veseljem predstavili našo ponudbo. Pokličite nas  ali pišite na info@proskin.si.