Kozmecevtika, nega kože

POMEN VITAMINA C IN NJEGOVE KORISTI NA KOŽI

Odkrijte, kaj je vitamin C, njegov izvor, njegove koristi in kako ga je Dermaceutic vključili v kozmetične izdelke za bolj zdravo in mlajšo kožo.

KAJ JE VITAMIN C?

Vitamin C, znan tudi kot L-askorbinska kislina, je najmočnejša oblika vitamina C in se pogosto obravnava kot najbolj koristna. Prvič so ga odkrili v 18. stoletju med plovbo po morju. Mornarji so imeli zelo resno bolezen: skorbut, za katerega so značilne bolečine v kosteh, krvavitev dlesni in močna anemija. Angleški mornariški zdravnik James Lind je dokazal učinkovitost nekaj kapljic limoninega ali pomarančnega soka pri preventivnem in kurativnem zdravljenju skorbuta: Vitamin C je že dolgo priznan kot vrhunska sestavina!

Danes se veliko osredotočamo na njegovo močno sposobnost zmanjšanja videza gub in pigmentacije, hkrati pa pomaga ohranjati elastičnost. Pospešuje tudi sintezo kolagena in preprečuje njegovo propadanje, kar posledično pomaga ohranjati kožo čvrsto, napeto in napeto.

VITAMIN C JE MOČAN ANTIOKSIDANT, KI POMAGA ŠČITITI KOŽNE CELICE PRED UČINKI PROSTIH RADIKALOV.

Človeško telo naravno proizvaja antioksidante za vzdrževanje zdrave ravni prostih radikalov, ki pomagajo telesu pri obrambi.

Sčasoma se količina teh antioksidantov zmanjša zaradi notranjih dejavnikov, kot so vnetja in staranje, ali zunanjih dejavnikov, kot so UV-žarki, onesnaženost in življenjski slog, ki lahko povzročijo neravnovesje, znano kot oksidativni stres. Ta oksidativni stres negativno vpliva na kakovost kože, saj poškoduje kožne celice in prispeva k njenemu splošnemu poslabšanju. To je posledica presežka prostih radikalov, ki lahko povzročijo prezgodnjo smrt celic in povzročijo zgodnje staranje kože.

Antioksidanti so močne snovi, ki vas ščitijo pred prostimi radikali!

  1. ŠČITI KOŽO PRED PREZGODNJIM STARANJEM IN ZMANJŠA ZNAKE STARANJA KOŽE
    Antioksidanti so bistveni za preprečevanje ali upočasnitev poškodb kože. Pomagajo preprečevati znake staranja kože, povečajo sijaj kože in povečajo čvrstost. Znaki staranja kože so najpogostejša kožna težava. Dermaceutic paleta Prevent ponuja inovativne rešitve za boj proti tem znakom in doseganje mlajše in bolj zdrave kože. Eden od glavnih načinov, kako notranji in zunanji dejavniki posredujejo in aktivirajo svoje škodljive učinke na kožo, je indukcija aktivacije reaktivnih kisikovih vrst (ROS).

Sintezo teh majhnih molekul povečajo izpostavljenost soncu, stres, onesnaženje, življenjski slog ali prehrana. Napadajo najbolj vitalne sestavine vaših kožnih celic in povzročajo poškodbe. Posledično so celice oslabljene in sprožijo se vnetni signali. Gube, drobne gubice ter izguba elastičnosti in tonusa kože so vidni znaki tega biološkega boja. Vsak dan smo izpostavljeni tem okoljskim stresorjem. Dermaceutic-ov režim nege kože bo pomagal preprečiti škodo, ki jo povzročajo ti agresorji. Glavne sestavine v kolekciji Dermaceutic “PREVENT” so vitamin E, ki deluje kot antioksidant za omejevanje kopičenja ROS in minimizira njihove škodljive učinke na vašo kožo. Kompleks retinola spodbuja proizvodnjo kolagena za boj proti znakom fotostaranja.

2. BORI SE PROTI OKSIDATIVNEMU STRESU

KAJ JE OKSIDATIVNI STRES?

Oksidativni stres je neravnovesje med prostimi radikali in antioksidanti v telesu. Prosti radikali so reaktivne kisikove vrste (ROS) z neenakomerno količino elektronov. Ta nestabilnost omogoča prostim radikalom, da zlahka oksidirajo celice, beljakovine ali lipide.

Če ste kdaj pustili narezano jabolko predolgo na zraku, preden ste ga zaužili, ste zagotovo opazili njegovo spremembo barve s temnimi pikami. Enaka oksidacija se zgodi našim telesnim celicam, če se ne vzdržuje ravnovesje med prostimi radikali in antioksidanti.

Naše celice imajo moč, da preprečijo nastajanje prostih radikalov s proizvodnjo antioksidantov in vzdržujejo pravo ravnovesje v vašem metabolizmu.
Antioksidanti so elementi, ki imajo sposobnost nevtralizirati proste radikale z oddajo elektrona. Ta proces pomaga kožnim celicam, da vzpostavijo naravno ravnovesje in zaščitijo vaše telo pred oksidativnim stresom.

KJE NAJTI ANTIOKSIDANTE?
V zdravi in ​​uravnoteženi prehrani, ki jo sestavljajo sadje in zelenjava, polnozrnati kosmiči, puste beljakovine, zdrave maščobe, kot so avokado, oreščki in oljčno olje…
Kar zadeva vitamin C, ga najdete v citrusih, kiviju, brokoliju, koriandru in jagodičevju.

Kot antioksidant vitamin C nevtralizira proste radikale, ki nastanejo zaradi izpostavljenosti soncu, ter mu daje zaščitne in obnovitvene lastnosti pred poškodbami sonca. Askorbinska kislina je učinkovita tudi pri pigmentaciji z blokiranjem melanogeneze z interakcijo z bakrovimi ioni, ki so potrebni za proizvodnjo kožnega pigmenta.

KJE NAJDETE MOČAN KONCENTRAT ANTIOKSIDANTOV IN VITAMINA C?
To bistveno hranilo, ki se pogosto uporablja v kozmetiki, na splošno velja za varno za lokalno uporabo, vendar ga je treba kljub temu uporabljati previdno, zlasti pri občutljivi koži.

Dermaceutic je skrbno izkoristil njegove močne lastnosti v vodilnih koncentracijah v industriji za optimalno obrambo pred staranjem in zaščito pred prostimi radikali, da bi ustvaril TRI VITA C30 & C25 KREMO:

Tri Vita C30

  • Spodbujanje revitalizacije in obnove kože
  • Ščiti kožo pred prezgodnjim staranjem
  • Priporočljivo kot dnevni serum za zrelo kožo
  • Idealno za pripravo in obnovo kože za srednje globoke do globoke estetske tretmaje

Njegova embalaža je bila posebej zasnovana za povečanje njegove učinkovitosti. Njegova brezzračna in neprozorna embalaža ščiti antioksidativne lastnosti formule pred zračno in svetlobno oksidacijo. Raven pH formule je bila prav tako posebej razvita za optimalno prodiranje in ohranjanje vitamina C. Ekipa Dermaceutic R&D je zagotovila najboljši antioksidant in serum z vitaminom C proti staranju z dolgoročno učinkovitostjo.

 

 

C25 krema

  • Koža je revitalizirana in zaščitena pred oksidativnim stresom
  • Polt je videti sijoča ​​in harmonizirana
  • Zmanjša se videz drobnih linij in gub

Dermaceutic resnično verjame, da je znanost najboljši zaveznik kože. Zato so si prizadevali najti popolno rešitev za zagotavljanje antioksidativne obrambe koži, ki bo pomagala preprečiti oksidativni stres in znake staranja. Krema C25 je močan vir dodatkov antioksidantov. Formulo so posebej očistili in odstranili alergene ter povečali njeno učinkovitost s koncentracijo aktivnih sestavin za ublažitev videza poškodb zaradi prostih radikalov in prezgodnjih znakov staranja kože.

Related Posts