akne, Kozmecevtika, nega kože, nočna nega kože

RETINOL: ZLATA SESTAVINA PROTI STARANJU KOŽE

Retinol je postal ena najbolj znanih sestavin v sodobni negi kože. Je sestavina, ki se uporablja že tisočletja. Zagon je dobila v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so dermatologi opazili izjemne prednosti pri lokalni uporabi. V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je retinol hitro postal zlata standardna sestavina za preprečevanje znakov staranja. Danes je še vedno ena najmočnejših in raziskanih učinkovin, ki so na voljo glede staranja kože, pigmentacije, aken in številnih drugih težav s kožo.
Poglobimo se v njegove lastnosti, pričakovane koristi in kako ga uporabljati.

  1. KAJ JE STARANJE KOŽE? 

Staranje kože je naravni proces življenja, toda ali ste vedeli, da lahko naše življenjske navade in način nege kože vplivajo na ta biološki proces?

Pravzaprav tudi zunanji dejavniki igrajo vlogo pri tem, kako se naša koža razvija skozi čas. Onesnaženost, kajenje, prehrana s preveč maščobnimi kislinami in poleg tega izpostavljenost soncu lahko pospešijo proces staranja kože, kar povzroči prezgodnje znake staranja, kot so drobne linije in gube.

Vitamin C je ena najboljših aktivnih sestavin z antioksidativnimi lastnostmi in lastnostmi proti staranju, ni pa edina, ki igra pomembno vlogo pri ohranjanju mladosti vaše kože … Retinol je tudi aktivno sredstvo proti staranju, ki krepi proizvodnjo kolagena za boj proti znakom fotostaranja in izboljša teksturo kože.

Retinol je vitamin A, ki se pretvori v retinojsko kislino, ko ga koža absorbira. Študije in vivo so dokazale, da retinol pri lokalni uporabi poveča biološko elastičnost kože in zmanjša globino gub. Pogosto se uporablja tudi za izboljšanje kože, nagnjene k aknam, saj pomaga zmanjšati nastajanje sebuma in pomaga zmanjšati blokade v porah.

Nenazadnje je retinol učinkovit tudi pri posvetljevanju pigmentnih madežev, rjavkastih madežev in pigmentiranih območij, tako da podpira naravni proces luščenja kože in odstranjuje pigmentirane odmrle kožne celice s površine.

V kombinaciji s koktajlom, ki vsebuje antioksidante in ceramide, optimalna koncentracija retinola pomaga zaščititi in okrepiti kožo.

2. KAKŠEN RETINOL SERUM LAHKO UPORABLJATE?

Dermaceutic se trudi obravnavati različne kožne indikacije in upočasnitev staranja kože je bilo vedno ena glavnih prioritet. Zato so ustvarili 2 močna seruma z retinolom, ki pomagata zmanjšati drobne linije in gube za bolj gladko kožo: ACTIV RETINOL 0,5 in ACTIV RETINOL 1,0.

Serumi Activ Retinol preprečujejo pojav znakov staranja kože zahvaljujoč optimalni koncentraciji retinola. V kombinaciji s koktajlom, ki vsebuje antioksidante in ceramide, pomaga zaščititi in okrepiti kožo.

Priporočamo, da začnete z našim Activ Retinol 0.5 in nato Activ Retinol 1.0, če potrebujete močnejšo koncentracijo.

Razlika med Activ Retinol 0,5 in 1,0 je njihov % koncentracije retinola. Ustrezata vsem tipom kože in se odzivata na potrebe vaše kože glede prezgodnjih ali nastalih znakov staranja kože.

Activ Retinol 0,5 preprečuje pojav znakov staranja kože zahvaljujoč optimalni koncentraciji retinola. V kombinaciji s koktajlom, ki vsebuje antioksidante in ceramide, pomaga zaščititi in okrepiti kožo. Indiciran je za starajočo se kožo z izgubo elastičnosti in pusto poltjo. Poleg tega je primeren za vse tipe kože in brez dišav

ACTIV RETINOL 0,5 JE KLINIČNO TESTIRAN IN 90 % PACIENTOV MENI, DA TA PROTOKOL IZBOLJŠA TEKSTURO KOŽE:

 • Zmanjša videz drobnih linij in gub
 • Naravni sijaj kože je videti povrnjen
 • Tekstura kože je vidno bolj gladka
 • *Študija in vivo za oceno učinkovitosti Activ Retinol 0,5 na 21 prostovoljcih 28 dni v kombinaciji s Hyal Ceutic in Foamer 5. Evropska neodvisna organizacija za klinične raziskave.

3. KAKO RETINOL KORISTI MOJI KOŽI?

 

 1. Proti staranju: pospešuje proizvodnjo kolagena in zmanjšuje videz drobnih linij in gub
 2. Obnova celic: poveča hitrost celičnega prometa in obnove
 3. Antioksidant: zmanjšuje oksidativni stres z zmanjšanjem vpliva prostih radikalov
 4. Posvetlitev: ima pomembno vlogo pri zmanjševanju hiperpigmentacije, saj preprečuje širjenje melanina v celice vaše kože.
 5. Protibakterijsko: spodbuja protibakterijsko delovanje s preprečevanjem rasti bakterij

 

 

 

 

4. KAKO VKLJUČITI RETINOL V VAŠO RUTINO NEGE KOŽE?

Najprej morate vedno začeti s temeljitim čiščenjem kože, da odstranite ličila in nečistoče. Tukaj priporočamo našo micelarno vodico Oxybiome, ki blaži vnetja in podpira mikrobioto kože. Ni je treba izpirati, kar je zelo praktično, če potujete.

V drugem koraku nanesite serum na vlažno kožo za boljšo penetracijo. Zvečer ga lahko nanesete na obraz in vrat, pri čemer se izogibajte predelu okoli oči. Naj vaša koža vpije serum. Tukaj priporočamo naše serume Activ Retinol zaradi njihovih antioksidativnih lastnosti in lastnosti proti staranju, lahko izberete koncentracijo glede na potrebe vaše kože (0,5 % ali 1,0 % koncentracija).

Nato lahko dodate nego oči, da poskrbite za predel okrog oči, ki je zelo tanek in zahteva posebno pozornost. Lahko uporabite naš Derma Lift lifting serum za oči za takojšen lifting učinek v kombinaciji z dolgotrajnim peptidnim delovanjem za izboljšanje kože.

Zadnji korak nanesite vlažilno kremo ali kremo z SPF, da zaključite rutino in povečate učinke retinola.

 

Strokovni nasvet za uporabo retinola:

Retinol je močna sestavina, ki včasih lahko draži kožo. Če imate občutljivo kožo, priporočamo, da nanesete vlažilno ali hranilno kremo z retinolom, da preprečite draženje ali rdečico. Za optimalne rezultate lahko uporabite metodo sendviča:

 1. Vlažilna krema
 2. retinol
 3. Vlažilna krema