Kozmecevtika, nega kože, Sončna zaščita

Zakaj lahko sonce škoduje vaši koži?

Sončno sevanje je glavni vzrok za vidne prezgodnje znake staranja kože. Ko sonce – UV žarki dosežejo dermis nezaščitenih delov kože, sprožijo razgradnjo dermalnih kolagenskih in elastinskih vlaken ter drugih bazalnih komponent kože.
UVA in UVB žarki aktivirajo encime, ki so odgovorni za to razgradnjo.

Koža je krhka in ne glede na to, ali je zima ali poletje, poskrbite zanjo in ji zagotovite udobje z nanosom zaščite širokega spektra ter zaščito pred škodljivimi učinki UVA in UVB.

Preglejmo še škodljive učinke UVA in UVB žarkov.

UVA žarki so odgovorni za vidne znake staranja kože. Spodbujajo sintezo melanina in povzročijo spremembo barve vaše kože, ko koža dobi značilen rjav ten – koža porjavi.
Ti žarki globoko prodrejo v kožo in igrajo pomembno vlogo pri procesu staranja kože, kar povzroča gube in sončne pege.

UVB žarki vplivajo na površinske plasti kože ter povzročijo sončni eritem (sončne opekline) in lahko povzročijo tudi molekularne motnje. Dolgoročno lahko to privede do kožnega raka, vključno z melanomom.

KAKO VIDIMO, DA SO UVS DOSEGLI KOŽO?

Prezgodnji znaki staranja kože se lahko kažejo na različne načine: ⁠

Gube ali povešena koža: Ko se staramo, koža upočasnjuje proizvodnjo kolagena, beljakovin, ki ohranjajo elastičnost kože in pomagajo koži, da ostane napeta. Izpostavljenost soncu lahko vpliva na proizvodnjo kolagena in posledično povzroči prezgodnje gube ali povešeno kožo.

Hiperpigmentacija: na koži se lahko pojavijo neenakomerne spremembe barve. Podobno kot sončne pege jih lahko povzroči poškodba celic melanina v koži. ⁠

Sončne pege: hiperpigmentirane lise, ki se lahko razvijejo na obrazu, podlakteh in zadnji strani dlani.

Melazma: kaže se s temnimi lisami, ki se lahko nahajajo na čelu, licih, nosu, zgornji ustnici ali bradi.

Včasih jo imenujejo tudi maska nosečnosti, ker jo lahko sproži zvišanje ravni hormonov pri nosečnicah.⁠ Melazma je običajno posledica dveh posebnih vzrokov: hormonskih nihanj in izpostavljenosti soncu. ⁠

Zato je pomembno, da uporabljate zaščito širokega spektra SPF 50+, da zaščitite svojo kožo pred UVA in UVB žarki, saj tako pomagate pri preprečevanju prezgodnjih znakov staranja kože.

KAJ SPLOH POMENI SPF 50+?

SPF (zaščitni faktor) kreme je merilo, kako dobro ščiti kožo pred sončnimi opeklinami in UVB žarki.
Število 50 je povezano s časom, ko je vaša koža zaščitena pred soncem. To pomeni, da bi trajalo 50-krat dlje, da vaša koža opeče, kot če ne nosite zaščite pred soncem.
Oznaka + pomeni, da mora pri testiranju zagotoviti vsaj SPF60.

Dermaceutic je oblikoval ponudbo izdelkov za nego kože, ki zagotavljajo zelo visoko zaščito pred soncem z lastnostmi zaščite pred staranjem. Odkrijte naše izdelke SPF50+ in izkoristite sonce kar najbolje, hkrati pa zaščitite svojo kožo pred škodljivimi učinki UV-žarkov:

Sun Ceutic 50+ in Sun Ceutic 50+ Tinted ščitita kožo zahvaljujoč zmogljivim UVA/UVB filtrom, s certifikatom SPF 50+. Edinstven stimulator izvornih celic, povezan s hialuronsko kislino, pomaga preprečevati znake fotostaranja.

K Ceutic obnavlja in ščiti kožo z zagotavljanjem bistvenih hranilnih snovi in zelo visokim zaščitnim faktorjem 50. Njegova napredna formula vsebuje kombinacijo sestavin, ki so zasnovane za obnavljanje, hranjenje, zaščito in pomiritev kože.