nega kože

7 STROKOVNIH NASVETOV ZA ZDRAVO IN BOLJ SIJOČO KOŽO

Znanost nam lahko pomaga na več načinov, zahvaljujoč njej pa lahko razvijemo nove, močnejše in učinkovitejše formule za nego kože. A pogosto pozabljamo, da imajo lahko preproste geste, ki se morda zdijo nepomembne, moč ohranjati nas in našo kožo zdravo.

Spoznajte 7 življenjskih navad za bolj zdravo in sijočo kožo.

#1: OČISTITE SVOJO KOŽO

Koža je največji telesni organ in je vsak dan izpostavljena različnim agresijam, kot so onesnaženje, prašni delci, veter in nenadne temperaturne spremembe. Vsakodnevno čiščenje kože pomaga zaščititi kožo in jo ohranja lepo in zdravo.

KAKO DO ČISTE IN SVEŽE KOŽE VSAK DAN?

Nasvet Dermaceutica:

Uporabite Oxybiome, našo micelarno vodo, ki spoštuje kožno mikrobioto in naravni pH kože. Zaradi odlične kožne tolerance priporočamo vsakodnevno uporabo za čiščenje in pomiritev vaše kože. Nanesite jo na obraz in oči z vatko zjutraj in zvečer.

Nasvet Dermaceutica:

Izberite pa lahko tudi vsestransko čistilno peno Advanced Cleanser, v kolikor raje uporabljate čistilno peno. Obraz navlažite z mlačno vodo, nanesite peno in nežno masirajte nekaj minut in sperite. Zdaj lahko cenite občutek očiščene kože s prijetnim občutkom navlaženosti. Lahko noč!

#2: VZDRŽUJTE DOBER NIVO HIDRACIJE

Koža se vsakodnevno sooča z zunanjimi okoljskimi agresijami, vendar je ena od njenih glavnih funkcij preprečevanje izgube vode iz telesa. Športne dejavnosti, podnebje in delo so nekateri najpogostejši dejavniki, ki lahko vodijo do izgube epidermalne vode.

 KAKO VZDRŽEVATI DOBER NIVO HIDRACIJE?

Čeprav lahko hrana in pijača zagotovita nekaj hidracije, mora voda, ki kroži po telesu, doseči dermis. Dermis deluje kot rezervoar in oskrbuje povrhnjico z vsemi potrebnimi hranili, hkrati pa ščiti pred mehanskimi poškodbami. Ta hranila se prenesejo v najbolj oddaljene plasti povrhnjice, da zagotovijo hidracijo vsake celice. Voda je bistvena molekula, ki koži omogoča lastno obrambo, odpornost ter ustrezno in usklajeno delovanje celotne celične strukture. Za dehidrirano kožo so lahko značilni razdraženost in neprijeten občutek zategovanja kože. Zelo pomembni so prav tako lipidi pri negi dehidrirane kože. Znanstveni dokazi so pokazali povezavo med navlaženostjo in suho kožo. Zato je lokalni nanos vlažilnih in hranilnih krem ​​odličen način za nadomestitev izgube vode/lipidov v vaši koži.

 Nasvet Dermaceutica:

Sestavine, ki jih zagotavljajo izdelki Dermaceutic, bodo regenerirale sposobnost vaše kože za zadrževanje vode/lipidov za bolj zdravo in gladko kožo. Dermaceutic se zavzema za oblikovanje visoko zmogljivih vlažilcev, ki kožo intenzivno obnavljajo, negujejo, hranijo, pomirjajo in obnavljajo za optimalno udobje kože. S ponudbo inovativnih in prilagojenih tekstur, ki temeljijo na najnovejših dermatoloških raziskavah, so naše vlažilne in hranilne formule prilagojene vsem različnim tipom kože.

Izberite pravi izdelek za nego kože glede na vaš tip kože in ga nanesite vsak dan: Sun Ceutic 50+ zagotavlja visoko zaščito kože pred UV žarki in hkrati deluje proti staranju kože. Hyal Ceutic je idealen za dehidrirano kožo in primeren za normalno, mešano do mastno kožo. Regen Ceutic ali C25 krema pa za preprečevanje znakov staranja kože.

#3: UŽIVAJTE HRANO, KI VSEBUJE VELIKO ANTIOKSIDANTOV

Antioksidanti so bistveni za preprečevanje ali upočasnitev staranja. Pomagajo preprečevati znake staranja kože, povečajo sijaj kože in povečajo čvrstost. Znaki staranja kože so najpogostejša kožna težava. Poiščite jih v zdravi in ​​uravnoteženi prehrani in naših inovativnih produktih za nego kože.

KAKO PRIDOBITI DOVOLJ ANTIOKSIDANTOV V SVOJE ŽIVLJENJE? Osredotočite se na sadje in zelenjavo, polnozrnate žitarice, puste beljakovine, zdrave maščobe, kot so avokado, oreščki in olivno olje. Poleg tega je pomembno upoštevati prednosti in antioksidante, ki jih lahko zagotovijo različni vitamini: Vitamin A: igra pomembno vlogo pri rasti celic in zdravju celic. Najdemo ga v korenju, sladkem krompirju ali špinači. Vitamin B2: pomaga ohranjati dobro raven kolagena. Najdemo ga v lososu, govedini, žitih ali bananah. Vitamin C: ščiti kožo pred poškodbami sonca, saj pomaga povečati proizvodnjo kolagena in tvori kožno pregrado. Najdemo ga v citrusih, kiviju in brokoliju.

 Nasvet Dermaceutica:

 Nanos koncentriranih antioksidantov na vašo kožo pomaga razkriti naravni sijaj vaše kože. Krema Dermaceutic C25 vsebuje močan koncentrat antioksidantov, ki ponuja številne koristi in je bistvena za krepitev kože in ohranjanje zdravega ravnovesja.

 

#4: OBNOVITE KRHKO KOŽO NA OBRAZU, VRATU, DEKOLTEJU IN ROKAH

Po strokovnem estetskem postopku boste morda potrebovali nasvet strokovnjaka za optimalno in hitrejše okrevanje, saj bo vaša koža bolj suha in občutljiva kot običajno. Ne glede na to ali gre za invaziven ali neinvaziven estetski postopek se vaša koža šteje za občutljivo, kar pomeni, da je treba za zaščito vaše kože sprejeti primerno nego ter kožo hitro obnoviti s postopkom reepitelizacije. Ta postopek zagotavlja zaščito in preprečuje okužbe ter razvoj mikroorganizmov, ki povzročajo vnetje. To je znano kot proces zdravljenja, celjenja. Cilj je preprečiti ali čim bolj zmanjšati zaplete in zagotoviti hitro okrevanje. Skrbno sestavljen ”post treatment” je zato ključnega pomena za pomoč koži, da ohrani vse svoje strukturne in funkcionalne značilnosti.

KAKO IZBOLJŠATI KOŽO? Pomembno je, da sprejmete in se držite zastavljenega protokola nege kože, da zagotovite bistvene učinkovine za dobro okrevanje kože in vzdržujete dobro raven hidracije na vseh vidnih delih kože: obrazu, vratu, dekolteju in rokah! Zahvaljujoč tesnemu sodelovanju s številnimi strokovnjaki za kožo in obsežnemu kliničnemu testiranju Dermaceutic razvija visoko zmogljive formule, ki vsebujejo prvovrstne sestavine ter povečujejo naravno moč kože, da se zaščiti in obnovi.

 Nasvet Dermaceutica:

Če imate občutek zategovanja kože in znake dehidracije, boste morda potrebovali nasvet strokovnjaka za optimalno in pospešeno okrevanje. Dermaceutic je zasnoval kremo Regen Ceutic, da nahrani in učvrsti kožo zahvaljujoč kompleksu peptidov. Dodatek hialuronske kisline in močnih antioksidantov pa povečajo naravno moč kože, da se zaščiti in obnovi.

#5 ZAŠČITITE SVOJO KOŽO PRED IZPOSTAVLJENOSTJO SONCU

Od sončnega sevanja, ki doseže zemljo, je do 95 % UVA in 5 % UVB žarkov. UVA žarki prodrejo globoko v kožo in igrajo pomembno vlogo pri procesu staranja kože, saj povzročajo gube in sončne pege. UVB žarki pa so v glavnem odgovorni za sončne opekline in pordelost kože. Imajo pomembno vlogo pri razvoju kožnega raka, vključno z melanomom. Ti žarki so prisotni vse leto in ne glede na vreme so odgovorni za tako imenovano fotostaranje. Zato je pomembno, da kožo vsak dan zaščitite z visokim zaščitnim faktorjem.

KAKO ZAŠČITITI KOŽO PRED IZPOSTAVLJENOSTJO SONCU? Priporočamo, da kožo zaščitite vsak dan, saj ste vsakodnevno izpostavljeni sončnim UV žarkom. Študije kažejo, da tudi, ko se vozite z avtom ali pa ste v zaprtih prostorih ste izpostavljeni določenim žarkom. Zato je ključnega pomena, da je dobra krema z ZF faktorjem vključena v vašo dnevno rutino nege kože. Učinkovita krema z ZF faktorjem je razvrščena kot krema za sončenje širokega spektra. Zagotavljati mora zaščito vsaj pred UVA in UVB žarki. Prav tako je treba opredeliti, da ima vsaj SPF 50.

 Nasvet Dermaceutica:

Dermaceutic ponuja visoko učinkovite vsakodnevne rešitve za zaščito vaše kože pred soncem. Strokovno znanje in izkušnje strokovnjakov pri doziranju in kombiniranju vrhunskih učinkovin omogočajo, da zagotovijo optimizirano učinkovitost izdelka, zato preizkusite Sun Ceutic 50+ ali njegovo obarvano različico!

#6 OBVLADUJTE SVOJ STRES

Koža deluje kot katalizator naših čustev. Izbruhi stresa lahko povzročijo kožne izbruhe, kot so ekcem, luskavica ali akne. Ko smo pod stresom, naše telo proizvaja več kortizola, bolj znanega kot stresni hormon. To lahko sproži vnetje kože. Psihološki stres lahko vpliva tudi na staranje kože. Čeprav ni jasnih dokazov, študije kažejo, da s stresom povezan imunski odziv poveča proizvodnjo reaktivnih kisikovih vrst in poškodbe DNK, kar prispeva k prezgodnjemu staranju kože.

KAKO OBVLADOVATI SVOJ STRES? Obstaja veliko naravnih načinov za obvladovanje stresa, kot sta meditacija in vadba. Odmor od vsakodnevne rutine, da si vzamete čas zase, je tudi dober način, da se osredotočite nase in zmanjšate stres za bolj zdravo življenje in kožo.

 Nasvet Dermaceutica:

Vzemite si čas za sebe, da se sprostite in se izognete stresu, medtem ko razvajate svojo kožo z mask 15. Dermaceutic je navdih dobil navdih v starodavni rituali nege kože, kot je glinena maska, vendar so šli še korak dlje z  inovativnimi formulami. Maska ​​15 očisti kožo z odstranjevanjem nepravilnosti in odmrlih kožnih celic. Salicilna in glikolna kislina v kombinaciji z bentonit glino zmanjšata odvečno mastenje in videz širokih por.

#7 ENKRAT LETNO OBIŠČITE STROKOVNJAKA ZA KOŽO

Ko želite uspeti z receptom, sledite navodilom, kajne? Enako je, če želite imeti zdravo in lepo kožo. Takrat potrebujete nasvet strokovnjaka. Koža je spektakularen organ. Telo ščiti pred okužbami, ščiti druge organe, vas greje in hladi. Vaša koža pošilja sporočila o tem, kako zdravi ste znotraj. Če si vzamete čas in se posvetujete z s strokovnjakom za kožo, boste lahko skrbno poskrbeli za svojo kožo, saj bo diagnosticiral simptome, ki lahko prizadenejo kožo.

Dermaceutic je laboratorij, ki ga je izbralo več kot 30.000 strokovnjakov za kožo v 80 državah. Zahvaljujoč tesnemu partnerstvu s predanimi in strastnimi strokovnjaki, vključno z zdravniki in dermatologi, ki delijo svoje znanstveno in strokovno znanje iz prve roke, ostaja na vrhuncu tehnološkega in estetskega napredka v dermatologiji. Dermaceutic pozna vsako aktivno snov, ki jo uporablja in predpisuje strokovnjak za kožo. Zahvaljujoč temu znanju in v kombinaciji z znanstvenim znanjem raziskovalcev in razvoja ter mojstrov formulacij razvija optimalno koncentrirane in visoko učinkovite produkte.