akne, nečista koža, nega kože, nočna nega kože, piling, stimulativna nega

AKNE: KAJ SO IN KAKO DO BREZHIBNE KOŽE?

Včasih nam lahko ena rdeča pika pokvari razpoloženje.

Tu ne gre za ”samo” površinsko problematiko; res pa je, da sta vaš obraz in stanje kože prva stvar, ki jo vidijo drugi ljudje, in se lahko zaradi tega počutite slabo in še slabše, če gre za večletno težavo. Ni lahko ostati ravnodušen, ko se pojavijo težave s kožo, ko pa nas družbeni mediji in oglaševalci ves čas bombardirajo s filter slikami  lepe kože, ki ne kaže znakov madežev, mozoljev ali neenakomernega tena kože.

V podjetju Proskin vam v sodelovanju z Dermaceutic strokovnjaki po vsej Sloveniji lahko ponudimo nasvete za izboljšanje stanja in teksture vaše kože in s tem prihranimo marsikateri težavo s kožo.

KAJ SO AKNE?

Prekomerna seboreja in nagnjenost k aknam sta kožni motnji, povezani z delovanjem lojnih mešičkov. Akne so najpogostejša kožna bolezen, ki jo zdravijo dermatologi. Epidemiološke študije so pokazale razširjenost pri odraslih ženskah, starih od 25 do 40 let.

Pojavijo se kot kožne lezije, s komedoni ali brez njih, ogrci in mikrocistami, v najtežjih primerih pa se lahko spremenijo v papule, pustule in vnete ciste. To stanje kože je pogosto posledica hormonskih nihanj in stresnega načina življenja.

Primerna nega kože je zato še kako pomembna pri preprečevanju težav, povezanih z aknami. Kozmecevtski izdelki za nego kože so posebej prilagojeni za kožo, nagnjeno k aknam ter omogočajo preprečevanje in odpravo teh motenj.

NEKAJ STATISTIKE…

90 % svetovnega prebivalstva v določenem obdobju življenja prizadenejo akne.

80 % najstnikov pestijo akne, zlasti fante.

26 % žensk, starih od 20 do 40 let, trpi zaradi hormonskih aken.

VRSTE AKEN

akne

ZAKAJ JE TAKO POMEMBNO, DA SE ZA BOLJŠO KOŽO OBRAZA OSREDOTOČITE NA SPLOŠNE ŽIVLJENJSKE NAVADE?

Kožna mikrobiota, znana tudi kot kožna flora, je skupnost mikroorganizmov (virusi, bakterije, glive …), ki živijo na površini vaše kože in v njej. Mnogi od teh mikroorganizmov živijo v zgornjih plasteh povrhnjice – v dlačnih, lojnih in znojnih mešičkih.

Zdravje mikrobiote kože igra pomembno vlogo pri aknah. To stanje je povezano z disbiozo med kožno floro in njeno raznolikostjo bakterij. To bakterijsko neravnovesje lahko zato spremeni pH kože in povzroči vnetne težave. Reakcija kože se lahko razlikuje glede na naravo disbioze in samo mikrobioto, ki je edinstvena za vsako osebo.

KAKŠEN JE STROKOVNI NASVET ZA BOJ PROTI AKNAM?

Dobro uravnotežena kožna flora zagotavlja zdravje, imuniteto in zaščito kože za bolj gladko, vidno svetlejšo polt. Povzroča ga lahko ne samo bakterijsko neravnovesje, temveč tudi zunanji in notranji dejavniki oksidativnega stresa. Zato je pomembno ohraniti zdravje mikrobiote.

Actibiome ponuja vrsto hranil za kožo, nagnjeno k aknam, zahvaljujoč edinstveni formuli z visoko koncentriranimi aktivnimi snovmi. Ta nočna krema pomaga v boju proti škodljivim bakterijam, zmanjša presežek sebuma in podpira raznolikost bakterij v mikrobioti

ALI PRIPOROČAMO DOLOČEN IZDELEK, KI BO POMAGAL?

Da, pri Dermaceuticu so razvili nočno kremo z imenom “Actibiome”. Namenjena je koži, nagnjeni k aknam. Keratolitično delovanje salicilne in glikolne kisline odlušči odmrle celice in odmaši pore.

Ponoči podpira naravno mikrobioto kože v boju proti škodljivim bakterijam za zmanjšanje odvečnega sebuma.

actibiome

Actibiome je specialist med nočnimi kremami za nepopolnosti in rdečice in je primeren za vse tipe kože, idealen tudi za odraslo kožo, nagnjeno k aknam.

KAKŠNE REZULTATE LAHKO OPAZITE?

Če Actibiome uporabljate vsak večer, boste videli, da so se vaše kožne nepopolnosti in rdečica vidno zmanjšale! Vaše pore se bodo zožale, koža obraza pa bo bolj gladka, čista in voljna.

V ČEM SE ACTIBIOME LOČI OD DRUGIH NOČNIH KREM?

aktivne sestavine actibiome

Pri razvoju nočne kreme za kožo, nagnjeno k aknam, se je Dermaceutic oprl na strokovno znanje estetskih dermatologov in izkušnje pri razvoju visokokakovostnih formul s pravimi kombinacijami aktivnih učinkovin v najučinkovitejših koncentracijah. Zaradi lahke teksture je izjemno prijetna za nanos. Je nekomedogena veganska formula in ima odlično dermatološko toleranco.

KAKO DELUJE ACTIBIOME?

Kombinacija močnih sadnih kislin deluje čez noč, da poveča naravno moč regeneracije kože, uskladi polt in izboljša videz nepopolnosti kože. Zagotavlja tudi komedolitično in keratolitično delovanje za luščenje, odmašitev por in gladko teksturo kože. Morske alge imajo protivnetne lastnosti, tako da kožo pomirijo in ji zagotavljajo uravnoteženo mikrobioto.

10 % RAZTOPINA GLIKOLNE KISLINE

glikolna kislina

AHA (alfa hidroksi kislina), pridobljena iz sadnih kislin, znana po keratolitičnem delovanju. Z lahkoto prodre v kožo, da spodbudi obnovo celic in prekinitev povezav med odmrlimi celicami.

Čistilna sestavina

PLUS: s pilingom kože olajša prodiranje ostalih učinkovin.

2% ČISTILNE UČINKOVINE

Biomimetično sredstvo, ki ga navdihuje naravni obrambni mehanizem morskih alg za boj proti napadom patogenov. Deluje tako, da zmanjša proizvodnjo lipidov in zavira rast bakterij, hkrati pa izboljša delovanje keratinocitov in zmanjša vnetne mediatorje ter s tem omogoči zdravljenje, obnovo in pomirjevalno delovanje.

salicilna kislina

1% SALICILNE KISLINE

BHA (beta hidroksi kislina), ki povzroča keratolitično delovanje, zmanjšuje kohezijo medkorneocitov in uničuje lipide, ki vežejo zunanje celice povrhnjice. Njena lipofilna narava pomaga odmašiti pore.

regulator mikrobiote

1% REGULATOR MIKROBIOTE

Mešanica naravnih sestavin, ki zagotavljajo različna hranila za zmanjšanje pordelosti kože, nepravilnosti in vnetja s podporo mikrobioti kože.

ZAKAJ SO MORSKE ALGE SUPERZVEZDE V BOJU PROTI AKNAM?

Prisotnost revolucionarnih aktivnih snovi, pridobljenih iz morskih alg v nočni kremi Actibiome, zagotavlja vrsto hranil, ki spodbujajo raznolikost mikrobiote kože in uveljavljajo Dermaceutic kot strokovnjaka v umetnosti formulacije.

Zaradi svojih številnih antibakterijskih in protivnetnih lastnosti so morske alge glavne sestavine, ki se uporabljajo v negi kože, ki je usmerjena na kožo, nagnjeno k aknam.

Dermaceutic-ov oddelek za raziskave in razvoj je pridobil najboljše aktivne snovi, pridobljene iz dveh vrst morskih alg, regulatorja mikrobiote in čistilnega sredstva, da bi najbolje zadovoljili potrebe kože, nagnjene k aknam. Čistilni učinkovini je dodan cinkov sulfat za popolno antibakterijsko delovanje.

Študija je dokazala njegovo sposobnost izboljšanja kožnih motenj (pH, rdečina, nepopolnosti) s krepitvijo raznolikosti mikrobiote.

V enem tednu testiranja so prostovoljci opazili splošno izboljšanje zdravja in lepote svoje kože.

IZVOR Morske aktivne sestavine, uporabljene v nočni kremi Actibiome, so naravnega izvora in razvite bodisi v bioreaktorju bodisi v morskem okolju. Morska biotska raznovrstnost je polna navdihujočih ekosistemov. Simbioza med algo Laminaria Digitata in morsko bakterijo sintetizira veliko različnih originalnih polisaharidov. Ti morski polisaharidi in njihovi derivati ​​so vir inovativnih molekul z izvirnimi in specifičnimi biološkimi lastnostmi, ki se lahko uporabljajo pri izdelavi izdelkov za nego kože. Dermaceutic je bil navdihnjen s temi morskimi primeri in je s preučevanjem njihove simbioze uporabil zbrano inteligenco za pripravo kreme Actibiome, ki ji daje neprimerljivo izvirnost in učinkovitost.

alga

KAJ JE BIOMIMIKRIJA

Biomimikrija je proces inovacij in inženiringa, ki črpa navdih iz oblik, snovi, lastnosti, procesov, funkcij in rešitev, ki jih je izumila narava. Dermaceutic uporablja aktivno snov, ki jo navdihuje simbioza določene alge – Laminaria Digitata – in morske bakterije.

Ko algo napade patogen, se sprosti poseben encim za prebavo alginatov membrane alg. Pri tem nastanejo oligoalginati, sicer znani kot polisaharidi. Ti oligoalginati aktivirajo obrambne mehanizme alg za nevtralizacijo patogenih povzročiteljev.

RAZVOJ UČINKOVIN

Te aktivne snovi so razvite na podlagi raziskav o biologiji alg in mikroalg, analize ključnih molekul in njihove možne uporabe na koži.

Dermaceutic pridobiva to inovativno sestavino pri predanem partnerju, ki goji najvišjo kakovost alg v optimalnem in nadzorovanem okolju. Vlagajo v ohranjanje in dobro počutje vrst tako v morski kulturi kot prek visokotehnološkega fotobioreaktorja, ki nadzoruje proizvodnjo mikroalg, da zagotovi njihovo trajnost.

Da bi sintetiziral to aktivno snov, je Dermaceutic sodeloval z dobaviteljem, ki ta mehanizem reproducira v laboratoriju in z ekološko odgovornimi metodami, da prenese njegove koristi na kožo, nagnjeno k aknam.

In če želite izboljšati rezultate Actibiome, poskusite naš protokol v dveh korakih. 1. korak: Očistite kožo z micelarno vodo Oxybiome. Oxybiome je naše vsakodnevno čistilo, ki učinkovito odstrani ličila in očisti kožo. Nanesite na obraz in oči dvakrat na dan z bombažno blazinico. 2. korak: Stimulirajte svojo kožo z nočno kremo Actibiome. Zvečer nanesite na predel obraza in vratu.