nega kože, piling

Kaj je kemični piling

Kemični piling je hiter in učinkovit profesionalni postopek za vidno izboljšanje kože s pomočjo kislin.

Z nanosom povzročimo nadzorovano poškodbo kože, ter posledično luščenje vrhnjega sloja kože. Spodnji sloj kože je gladek, boljše teksture in izenačene pigmentacije. Koži tako povrnemo gladkost, zdrav lesk, sijaj ter lep, mladosten videz.

Poznamo različne kemične pilinge, ki jih delimo glede na jakost in globino delovanja. Imamo zelo površinske pilinge in površinske pilinge, ki delujejo na povrhnjico in vrhnjico. Ti pilingi vsebujejo AHA kisline kot so mlečna kislina, glikolna kislina, citronska kislina, azelainska, mandljeva kislina itd. in BHA kisline kot je salicilna kislina. Srednje globoki pilingi segajo do usnjice in globoki pilingi pa do spodnjega dela usnjice. Ti pilingi vsebujejo TCA –triklorocetno kislino, jesnerjevo raztopino ter raztopino fenola.

KAJ SE DOGAJA S KOŽO PO NANOSU KEMIČNEGA PILINGA?

Koža lahko po posegu pordi, oteče, čuti se rahlo zbadanje ali pekoč občutek, kar običajno traja le nekaj ur, lahko tudi še dan po postopku. Prav tako se vam bo koža zdela umazana, temnejša in kakršne koli pigmentacije bodo bolj izražene. Lahko imate občutek zategovanja kože. Čez 2-3 dni nastopi želeno luščenje kože. Luščenje traja od 3 do 5 dni. Pri srednje globokem pilingu se luščenje začne nekaj dni po postopku in je zelo opazno. Pri globokem pilingu se bolj kot luščenje opazi oteklina, rdečina in rosenje kože, ki lahko trajajo od 7-10 dni.

Kemični piling sproži intenzivno obnavljanje kože, zaradi česar je koža bolj občutljiva na UV žarke. Zato je nujno, da kožo ustrezno zaščitimo s kvalitetnim in predvsem visokim zaščitnim faktorjem ZF 50.

KAKO KEMIČNI PILING VPLIVA NA IZBOLJŠANJE KOŽE? KAKŠNE REZULTATE LAHKO PRIČAKUJEMO?

Laboratorij Dermaceutic je v 25 letih delovanja razvil različne vrste pilingov za različne problematike in doseganje različnih globin kože. Zato pred vsakim postopkom priporočamo predhoden pregled in diagnozo kože oziroma problematike, saj lahko le tako dosežemo dobre in predvsem željene rezultate. Za optimalne rezultate je potrebno upoštevati dana navodila, kožo pred postopkom pripraviti na kemični piling in se držati dogovorjenih terminov. Pri zelo površinskih in površinskih pilingih priporočamo 4-6 ponovitev v seriji, ki se lahko po potrebi ponavlja. Razmik med postopki v seriji  je 14 dni. Rezultat je lepša tekstura kože, zožane pore, lepa in sijoča koža, izboljšano delovanje kože, manj gubic.

Pri postopku posvetljevanja pigmentacij (Mela Peel Forte) priporočamo 1-2 postopka v razmaku 30 dni. Po postopku sledi obvezna mesečna uporaba kreme Mela Cream z aktivnimi učinkovinami za podaljševanje delovanja in učinka. Rezultat: vidno posvetljene pigmentacije in izboljšana tekstura kože.

Vsekakor lahko rečemo, da je že en postopek kemičnega pilinga dobra naložba v lepo kožo, vendar se moramo zavedati, da je za izboljševanje določene problematike (akne, pigmentacija, povnetne brazgotine, gube) potreben čas, predpisane ponovitve in predvsem realna pričakovanja.

KJE RAZEN NA OBRAZU LAHKO UPORABIMO KEMIČNI PILING IN S KAKŠNIM NAMENOM?

Postopek kemičnega pilinga se največkrat izvaja na obrazu, vratu in dekolteju. Odlični rezultati so tudi na hrbtu,  hrbtišču rok ali pri posvetljevanju pigmentacij na nogah.

VRSTE DERMACEUTIC KEMIČNIH PILINGOV:

Dermaceutic je razvil vrsto profesionalnih pilingov, s katerimi pomagajo pri reševanju različnih kožnih težav. Razlikujejo po vsebnosti različnih sestavin, intenzivnosti in doseganju različnih globin kože.

Mask peel: je zelo površinski piling, primeren za nečisto, mastno kožo, razširjene pore, neenakomeren ten kože. Idealen tudi za moške. Po njem lahko normalno funkcionirate, saj ne zahteva družbenega izostanka.

Milk peel: je površinski piling, primeren za izboljšanje teksuture kože, ožanje por, fine linije, pusto kožo, posvetlitev površinskih pigmentacij. Po njem je vidno nežno luščenje kože, vendar ne zahteva družbenega izostanka.

Mela peel Forte: piling namenjen posvetlitvi vseh vrst pigmentacij, vključno z melazmo. Po njem je vidno nežno luščenje kože, vendar ne zahteva družbenega izostanka.

Cosmo peel 12% in 15%: sta medicinska površinska pilinga namenjena namenjena tretiranju sončnih lentigov, površinskih pigmentacij, izboljšanju teksture in delovanja kože.

Cosmo peel 18% in 20%: medicinska srednje globoka pilinga namenjena izboljšanju teksture kože, izboljšanju solarnih in senilnih lentigov, pigmentiranih lezij, elastoze, pusta koža…

Cosmo peel Forte: srednje globok do globok medicinski pilingi za zdravljenje brazgotin od aken, senilnih lentigov, aktiničnih keratoz, glajenje kože, korekcijo finih gubic, ožanje por in na splošno izboljšanje teksture kože ter intenzivno obnovo kože.